BG | EN

Кмет на карловско село е задържан за поискани 150 лв.

Кметството на с. Войнягово
Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Под ръководството на Районната прокуратура в Карлово продължават процесуално-следствените действия по случая със задържания вчера кмет на село Войнягово Тодор Танковски. Причина за задържането му станал сигнал на свидетел, че Танковски поискал 150 лева, за да осуети разследване за незаконен добив на инертни материали.

По информация на прокуратурата, днес предстои повдигане на обвинение и преценка дали на задържания кмет да бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение. От вчера той е в ареста с полицейска заповед за 24 часово задържане.

Досъдебното производство е за лично укривателство с цел имотна облага.

То е образувано по сигнал на свидетел, който заявил, че Танковски му е поискал 150 лева, за да осуети разследване за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на с. Войнягово, общ. Карлово. Между кмета и свидетеля е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, на която да се предаде исканата сума.

Непосредствено след размяната, управляваният Танковски автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване били намерени 150-те лева, в купюри от 20 и 10 лева. Обяснението на кмета пред полицаите било, че парите са за нуждите на кметство Войнягово.

Иззет е бил и мобилният му телефон, от който се е водела комуникацията.

Ако престъплението на войняговския кмет бъде доказано, може да му бъде наложено наказание до 5 години затвор, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Кметът на с.Войнягово е най-младият в пловдивска област. Той е едва на 24 години, припомнят местни медии.

Според НОВА ТВ, наскоро името на кмета било замесено в случай на злоупотреба с плочки, предоставени на селото за ремонт.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините