BG | EN

Кметът на Стамболийски е задържан в полицията (обновена)

Георги Мараджиев
Снимка: Фейсбук профил

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев е бил задържан от полицията тази сутрин.

В отговор на първоначалната информация, че Мараджиев е арестуван, от пресцентъра на полицията в Пловдив по-късно са съобщили за БТА, че Мараджиев е извикан в полицията за обяснения, но на този етап не е арестуван. 

Служители на Икономическа полиция в Пловдив извършват проверки във фирмата на кмета на община Стамболийски, посочват още от полицията.

В момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск, съобщи сутринта Радио Пловдив. 

Преди две години Мараджиев беше разследван от БТВ за това, че по време на първия си мандат е купил пет апартамента в курорта Слънчев бряг. 

Кметът на Стамболийски подаде оставка, купил пет апартамента в Слънчев бряг по време на мандата си (видео) – тук

Той заяви, че подава оставка от поста областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, но ръководството на партията тогава благодари на Георги Мараджиев за „проявения висок морален стандарт“ с депозираната оставка и не я прие.

Днешният е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Предишният път той беше задържан през пролетта на 2021-ва година по сигнал за изборна търговия с гласове, припомня Радио Пловдив.

Кметът заяви пред журналисти днес, че смята задържането си тази сутрин за акция за сплашване и вижда в нея действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините