BG | EN

Кметът на район „Северен“ в Пловдив е задъжан заради съмнения за корупция

Снимка: „Под тепето“

Кметът на район Северен в Пловдив – Ральо Ралев е задържан за случай, подобен с този в столичния квартал „Младост“. По него са задържани и други лица, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев тази сутрин по БНТ.

Кметът Ралев е задържан за 24 часа, а прокуратурата ще излезе с официална информация „когато интересите на разследването позволяват това да се случи“, посочи още Гешев.

Според зам.-главния прокурор, във всеки един общински град има криминални авторитети, които са свързани по някакъв начин с местната власт, включително и магистратската. По думите му, разкритията на подобни случаи се увеличават.

Гешев поясни, че в случая в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този „балъшки“ начин като при „Младост“, а, по думите му, нещата са по-качествено отработени. 

Задържаният вчера в късния следобед кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев е бил доведен снощи с белезници от полицията в кметството на района. Пред журналисти той заяви лаконично, че няма представа защо е арестуван, съобщиха местните медии. Представители на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) са претърсили сградата на кметството, иззели са документи и разпитвали служители, а кметството е останало блокирано от полицаи и жандармерия. Сред разпитваните са били и заместничката на Ралев – Лариса Кътова и главният архитект на района.

Ральо Ралев от ГЕРБ е втори мандат кмет на „Северен“, избран с най-много гласове още на първи тур, съобщи БНР.

От община Пловдив отказаха коментар, с аргумента, че тече разследване на компетентните органи.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините