Кметът на Пловдив иска 9 заместници

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров (вляво) получи на 11 ноември ключа за кметството от предшественика си Иван Тотев.
Снимка: „Под тепето“

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров (ГЕРБ) е поискал да има девет заместници в новата структура на общинската администрация, съобщи регионалното издание „Под тепето„, като се позова на предложение на кмета към общинския съвет. 

Предложението трябва да бъде разгледано на следващото заседание на Общински съвет – Пловдив. То е насрочено за 5 декември.

Заместниците на предшественика на Здравко Димитров, Иван Тотев, са били седем, припомня „Под тепето“ и обръща внимание, че толкова са и заместник-кметовете в столицата. Ако общинският съвет приеме предложението на новия пловдивски кмет, градът под тепетата ще бъде с най-голям брой заместници на кмета в страната, пояснява изданието.

Предложението на Здравко Димитров към общинските съветници е да приемат структурата със следното разпределение на заместниците му по ресори: „Финанси, здравеопазване, стопански дейности, екология”; „Обществен ред”; „Транспорт”; „Устройство на територията и общинска собственост”; „Строителство и инвестиции”; „Култура, археология и туризъм”; „Образование и бизнес развитие”; „Европейски политики и социални дейности”; „Спорт и младежки дейности”, пише още пловдивското издание.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам