BG | EN

Кметът на Божурище остава в ареста

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Кметът на Божурище Георги Димов остава за постоянно в ареста, реши днес Специализираният наказателен съд. Според магистратите е налице обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.

Съдът се съгласи с твърдението на прокуратурата, че с продажбата на четири общински имота на ниски цени, той е ощетил общинския бюджет с над 2 милиона лева, информира БНР. Националното радио цитира и адвоката на Димов, според когото, продавайки имотите на тази цена, кметът Георги Димов е изпълнил решение на Общинския съвет. bTV допълва, че според защитата, зад подадената жалба срещу кмета се крият политически мотиви тъй като жалбоподателят и председател на местния Общински съвет също бил подкрепил продажбата на посочената цена и планира за участва в местните избори.

Димов е обвинен, че манипулирал търговете за продажба на четири общински имота, така че за тях са успели да научат навреме само три конкретни юридически лица, едното от които било представлявано от баща му, и физическо лице – следовател от Националната следствена служба. Благодарение на това те получили имотите за по 2,16 лева на квадратен метър.

Двете други обвиняеми по този случай – заместник-кмета Габриела Дончева и служителя от общинската администрация Цветелина Димитрова вече са на свобода срещу парични гаранции.

Междувременно в Божурище граждани протестираха днес в подкрепа на кмета и откриха подписка в негова защита.Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините