BG | EN

Кметът и заместник-кмет на община Сунгурларе са обвинени в корупция

Д-р Георги Кенов – кмет на община Сунгурларе
Снимка: Община Сунгурларе

Окръжна прокуратура – Бургас привлече към наказателна отговорност кмета и заместник-кмет на община Сунгурларе по обвинение за корупция престъпление по служба, извършено от тях в съучастие.

Касае се за нарушаване на служебните задължения при сключване на договори от името на община Сунгурларе, с цел набавяне на облага за конкретно лице, което е страна по договорите, уточняват от държавното обвинение. Предмет на разследване са и причинените на общината вреди. В съобщението не се посочва кой от тримата заместници на кмета е вторият служител, подведен под отговорност.

По-рано днес бяха проведени претърсване и изземване в сградата, в която се помещава администрацията на Община Сунгурларе.

Процесуално-следственото действие е извършено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас, служители на МВР – Бургас и дирекцията за борба с организираната престъпност в Бургас.

Установени и иззети са били документи, имащи отношение към извършеното престъпление.

На кмета и неговия заместник са връчени призовки за явяване в качеството им на обвиняеми на 12.06.2023 година, посочват още от бургаската прокуратура.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините