BG | EN

Кметската криза в Благоевград резонира в общинския съвет

Андон Тодоров
Снимка: „Благоевград нюз“

Оставката на председателя на Общински съвет (ОбС) – Благоевград Андон Тодоров ще бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент в края на юни. Това се разбраха благоевградските съветници по време на днешното извънредно заседание, в което общинският съветник и заместник-председател на ОбС-Благоевград Калоян Ханджийски поиска оставката на председателя.

Обвиненията към Тодоров са за авторитарно поведение, системно нарушаване на правилата за работа на местния парламент и конфронтация с кмета на общината.

Кризата в местната власт в Благоевград започна с решението на Общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета Румен Томов в края на април, припомниха днес местните медии. Бързо свиканата сесия за избор на изпълняващ длъжността кмет при условие, че текат съдебни обжалвания, води до обтягане на отношенията между кмета Томов и председателя на Общинския съвет Андон Тодоров.

Преди дни те признават, че помежду им няма комуникация и започват взаимни обвинения през медиите. Така се стига до момента, в който днес местният лидер на „Демократи за силна България“ Калоян Ханджийски иска оставката на председателя на Общинския съвет заради загубения диалог, противопоставянето и „уронване престижа на Общинския съвет“.

Андон Тодоров от своя страна е определил мотивите като „смешни“ и неверни.

По предложение на съветник от ГЕРБ, гласуването е отложено за следващата сесия, за да може да се обмисли по – добре.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините