Кметът на с. Белгун се оплака, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

Благомир Станев след нанесения му побой
Снимка: Принтскрийн от видео на „Добрич онлайн“

Окръжната прокуратура в Добрич е назначила проверка по жалба на кмета на каварненското село Белгун Благомир Станев за нанесен побой, съобщиха местните медии.

Постадалият кмет разказал, че около 3.30 след полунощ на 5 април в дома му го посетили двама души. Казали му, че кметицата на Каварна Елена Балтаджиева (ВМРО) и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов (ГЕРБ) го канят в офиса на ГЕРБ да отпразнува с тях победата, която партията е постигнала в Каварна. Когато чух името на кметицата се отзовах, казва Станев. Когато отишъл в офиса на ГЕРБ обаче Балтаджиева я нямало. „Те са използвали името й, за да могат да ме извикат от селото в Каварна”, обяснява кметът. По думите му повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че в селото на изборите имало пуснати цели 11 гласа за ДПС . „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

По думите му в офиса в Каварна го очаквали Илиян Събев, председателят на ОбС-Каварна Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, който започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев не се е съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че въпросният Събев има престъпно минало, свързано с бивши групировки, и тогава той започнал да го удря, да го залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, с автоматичен нож го порязал по крака. Йордан Стоянов, пък снимал с телефон и му казал, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ, защото не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден.

Пострадалият подал жалба в Окръжната прокуратура в Добрич и в други институции, към която е приложил и медицинско свидетелство, издадено му от Съдебна медицина

За Про Нюз Добрич председателят на ГЕРБ в Каварна Йордан Стоянов обяснил, че това е провокация заради резултата на изборите на 4 април.

„Вече тече проверка на тези твърдения, направени впрочем от човек, срещу когото се води дело за изнудване“, посочва той.

„Нека оставим разследващите органи да си свършат работата и после да коментираме. Разбирам нашите политически опоненти – много ги боли, че ГЕРБ за първи път от 15 г. е първа политическа сила в Каварна. Това е постигнато с работа, не със скандали и подобни криминални практики“, казва пред Про Нюз Добрич Йордан Стоянов.

Заедно с пострадалия кмет на с. Белгун Благомир Станев в прокуратурата в Добрич е бил и бившият председател на Общинския съвет в Каварна и настоящ общински съветник Красимир Кръстев. Пред местното издание „Добрич онлайн“ той заявява, че непряко е бил заплашван от мъжа, упражнил насилие над кмета на Белгун.

 „Има две страни в случая и твърденията им са в различни посоки.  Снемат се обяснения от служителите на Областната дирекция на МВР. Работи се по случая. Към момента няма образувано досъдебно производство“, e казал окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, цитиран от добричката медия.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам