КЗК разреши на „Нова“ да придобие и миноритарния дял в „Нет инфо“

Кирил Домусчиев
Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Нова броудкастинг груп“ да придобие пълен контрол над най-голямата онлайн група на българския пазар – „Нетинфо“ АД, която стои зад сайтовете „Гонг“, „Вести“, „Дарикнюз“ и други, както и зад електронната поща АБВ. Решението е от 16 януари т.г., но бе публикувано днес.

Консолидирането на бизнесите на „Нова“ и „Нетинфо“ преминава през одобрението на КЗК, защото и двете компании са с лидерски позиции на пазарите, на които оперират. С решението си антимонополният регулатор приема, че сделката не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава.

Капитал припомня, че въпреки че двете компании са свързани от години, те оперират на пазара като отделни дружества и нямат еднаква акционерна структура. Докато телевизията е изцяло на братя Кирил и Георги Домусчиеви, то в онлайн дружеството освен тях 30% дял имат Радосвет Радев и Христо Христов.

Пред изданието Христов е коментирал, че очаква скоро сделката да приключи и финално се уточнява цената на придобивания дял. От „Нова“ са отказали да коментират каквото и да било в хода на сделката.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам