BG | EN

КЗК разреши на „Нова“ да придобие и миноритарния дял в „Нет инфо“

Кирил Домусчиев
Снимка: Скрийншот НОВА ТВ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на „Нова броудкастинг груп“ да придобие пълен контрол над най-голямата онлайн група на българския пазар – „Нетинфо“ АД, която стои зад сайтовете „Гонг“, „Вести“, „Дарикнюз“ и други, както и зад електронната поща АБВ. Решението е от 16 януари т.г., но бе публикувано днес.

Консолидирането на бизнесите на „Нова“ и „Нетинфо“ преминава през одобрението на КЗК, защото и двете компании са с лидерски позиции на пазарите, на които оперират. С решението си антимонополният регулатор приема, че сделката не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, поради което я разрешава.

Капитал припомня, че въпреки че двете компании са свързани от години, те оперират на пазара като отделни дружества и нямат еднаква акционерна структура. Докато телевизията е изцяло на братя Кирил и Георги Домусчиеви, то в онлайн дружеството освен тях 30% дял имат Радосвет Радев и Христо Христов.

Пред изданието Христов е коментирал, че очаква скоро сделката да приключи и финално се уточнява цената на придобивания дял. От „Нова“ са отказали да коментират каквото и да било в хода на сделката.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

Още от автора

Условна присъда за фиктивно назначени работници по европрограма в Шуменско

Апелативният съд във Варна потвърди присъда за деклариране на неверни данни за фиктивно наети работници с цел финансиране от еврофондове в Шуменско.

Изнизали се през друг вход – как реагираха общинарите в Асеновград на протеста на местни жители

Близо 100 души протестираха повече от два часа вчера в дъжда, пред сградата на общината в Асеновград срещу откриването на кариера за добив на мрамор в землището на село Горнослав.

Неразкритите взривове

Колкото по-дълго продължава войната в Украйна, толкова повече ще нараства и значението на произвежданите в българия снаряди за отбраната й. С това обаче ще расте и желанието на Русия да пречи на доставките, което увеличава рисковете за сигурността на българските граждани и оръжейната индустрия на страната.

Още за новините

От Айнщайн до Желю Желев – едно предизборно шоу на Слави Трифонов в Стара Загора

лави Трифонов дойде в Стара Загора в петък вечер, когато е време за забавления, а в заведенията може да се намери място само след предварителна резервация.

За три дни АЕЖ – България събра парите за правна защита на Mediapool

Само за три дни Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) е успяла да събере сумата, необходима за правна помощ на електронното издание Mediapool.bg, след като то попадна под ударите на иск за 1 млн. лв., заведен от застрахователната компания “Лев Инс”.

Договорът за безвъзмездно отдаване на русенското летище не гарантира възстановяване на гражданските полети

Частният инвеститор “Еърпорт Русе”, който наскоро получи общинското Летище Русе за безвъзмездно ползване през следващите 10 години, не е длъжен да възстанови редовните граждански полети.