BG | EN

Кандидати за съветници поискаха касиране на изборите в Девин

Кандидатите за общински съветници Живко и Здравко Чепишеви, които поискаха касиране на изборите за общински съветници в Девин
Снимка: „Отзвук“

Трима кандидати за общински съветници от листата на Местна коалиция МИР (Демократична България – Обединение, ПП МИР) в Девин поискаха касиране на изборите за общински съветници в Девин, предаде регионалното издание „Отзвук„.

В Административния съд в Смолян е образувано административно дело по жалба на кандидатите Живко Чепишев и и Здравко Чепишев и колегата им Пламен Балталийски срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК).

На изборите за коалицията, по данни на ОИК, са гласували 6,02% от избирателите или 332-ма девинчани. Това осигурява място в Общинския съвет само на водача на листата Юлиян Семчев. Вторият – Живко Чепишев е с 53 преференции, Балталийски, който е трети в листата, е получил 23 преференции, а четвъртият – Здравко Чепишев – 34 гласа.

Втора жалба в съда по повод резултатите от изборите за общински съветници е внесена от кандидатът Митко Кавърмов от родопската община Неделино. Кавърмов оспорва отразените преференции в протокола на секция № 2011800003. Жалбоподателят твърди, че в тази секция е гласувал той и негови близки. В протокола при преброяването обаче не му е отчетена нито една преференция и е отразен нулев резултат. Предстои делото да бъде разпределено на съдия-докладчик.

Митко Кавърмов е бил втори в листата на „Демократична България – Обединение“. В протокола на Общинската избирателна комисия е отразено, че има 31 преференции. Водачът на листата на партията Борислав Беширов е с 226 преференциални гласа, третият – Ружо Младенов е със 165, а последният Асен Белев – 117, допълва „Отзвук“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините