BG | EN

Камион не успя да завие на ново кръгово кръстовище в Севлиево, шофьорът се отказа след трети опит

Водачът на камион, който трябваше да завие към товарния портал на завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт-Видима“ в Севлиево, се отказа след третия опит. Това стана пред погледите на директора на завода и кмета на Севлиево, който изненадващо извика представители на Областното пътно управление на място, като обясни че „имало много сигнали от граждани“. На следващия ден проектантът се ангажира да преправи проекта.

Проблемното кръстовище е едно от най-натоварените в Севлиево. Освен, че се намира до товарния вход на „Идеал Стандарт-Видима“, където всеки ден влизат и излизат около четирийсет ТИР, от там минава потокът автомобили от и към Габрово, както и транзитния поток от София към Габрово. Преди да стане част от ремонта на пътя Севлиево-Драгановци, известен като лот 11, кръстовището бе регулирано с пътни знаци.

Съгласно проекта на мястото на старото кръстовище е предвидено ново кръгово, а двулентовият път, по който колите навлизат в новото кръстовище, е стеснен от така наречените острови на пътното платно. С просто око се вижда, че е отнета ширината на пътя и във всяка от лентите има място колкото за един автомобил. Никаква възможност товарните коли да се изнасат преди да навлязат в кръстовището. Оказа се, че не само водачите на едрогабаритни автомобили изпитват затруднения, а и шофьори на леки коли, споделиха потърпевши.

„Не е вярно, че кръстовището е тясно. Било е тясно преди ремонта“, обясни пред „За истината“ директорът на Областното пътно управление в Габрово Диян Георгиев. Според него проблемите в процес на работа са нещо нормално. „Извикали сме проектанта, който се ангажира да коригира проекта“, обясни Георгиев. Той гарантира, че поправките на вече изграденото кръстовище няма да оскъпят работата.

Проектът за ремонт на пътя Севлиево-Драгановци е на стойност 11 млн. лв. за 14.6 км отсечка и се финансира по ОП „Региони в растеж“ чрез Европейския фонд за регионално развитие. Участъкът е включен в лот 11,  преминава през град Севлиево в непосредствена близост до жилищни зони, детска градина, болница и детски площадки. Възложител на обществените поръчки за проектиране, изпълнение и авторски надзор е Агенция пътна инфраструктура.  

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините