BG | EN

Как се получава шофьорска книжка без завършено средно образование ?

Снимка на Hans Braxmeier от Pixabay

Районният съд в Монтана наказа с 1 година и 6 месеца „Пробация“ 28-годишен мъж, представил фалшива диплома за завършен 10 клас от Германия, за да се сдобие с шофьорска книжка.

На 12 август 2020 год. Т. В. К. – собственик на търговско дружество, подал в Регионалното управление по образование (РУО) в Монтана документи за признаване на завършена степен на образование в чужбина, като представил на служителите свидетелство за завършен 10-ти клас, издадено от Средно училище на град Хорн-Бад Майнберг, Федерална република Германия.

Според документа, мъжът посещавал учебни занимания в Германия през периода 12.08.2015 -08.07.2016 год.

От РУО- Монтана издали на Т. В. К. документ за завършена степен на образование 10 клас, с което той кандидатствал и получил от Пътна полиция свидетелство за правоспособност за управление на Моторно превозно средство. 

Поради възникнали съмнения в истинността на германската диплома, обаче, били извършена проверка, която изяснила, че Т. В. К. е завършил само 5 клас в училището в с. Студено буче, а чрез Интерпол било установено, че нито е посещавал, нито е завършил училището в град Хорн-бад, Майнберг и представените документи от Германия са фалшиви.

Мъжът е женен, с начално образование, търговец, осъждан. Пред съда той се е признал за виновен и е заявил, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ като му се определят пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с явяване и подписва пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините