BG | EN

И Апелативният съд спря апорта на варненските акции в Пловдивския панаир

Снимка: Фейсбук/Международен Панаир Пловдив

Съдът окончателно спря увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“ чрез апорт на акциите на Община Варна. Определението е до приключване на другото дело, с  което Община Пловдив оспорва всички решения на Акционерното събрание от 9 януари т.г., тъй като увеличението на капитала е едно от тях.

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е спряно регистърно производство пред Агенцията по вписванията, образувано по заявление за вписване на промени в обстоятелствата по партида на „Пълдин Туринвест“ АД, до приключване с влязъл в сила съдебен акт на производството по търговско дело № 25/2023г. по описа на Окръжен съд – Пловдив, съобщиха от институцията.

Съветниците от ГЕРБ-СДС във Варна подариха Пловдивския панаир на Георги Гергов- тук

В Апелативен съд – Пловдив делото е образувано по жалба на „Пълдин Туринвест“ АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за промени в капитала за търговското дружество, въз основа на решения на извънредното общо събрание на акционерите, проведено на 09.01.2023 г.

Апелативните съдии приемат, че оплакването е неоснователно.

Без Гергов, Борисов и представители на община Варна на изслушването за Пловдивския панаир в Парламента – тук

Според съда, исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което се иска отмяна на всички решения, взети на извънредното общо събрание на „Пълдин Туринвест“ АД, проведено на 09.01.2023 г., е от значение за регистърното производство. Решението на съда по исковото производство ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията относно наличието на предпоставките за вписване в Търговския регистър на решенията на извънредното общо събрание от 09.01.2023 г., мотивират се магистратите.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините