BG | EN

Институциите проверяват случай с училищен автобус, преминал жп прелез при спусната бариера

Изображение: pixaby.com

Местната власт в Разлог, полицията и Регионалното управление по образование са започнали проверка на случай, при който училищен автобус, пълен с деца, е преминал жп прелез при спусната бариера и червен светофар. Проверката е започнала след като в социалните мрежи бил разпространен видеоклип.

По информация на БНР, малко след 7.00 часа тази сутрин ученици от помощното училище в село Горно Драглище са тръгнали с училищния автобус към дневния център за деца с увреждания в Разлог. На жп прелеза на теснолинейката край село Баня шофьорът е преминал през релсовия път при спусната бариера и сигнализиран в червено светофар. Това се виждало много ясно и на клипа, който бил заснет от хора, чакащи с автомобилите си на пътя.
След като случаят стига до институциите, отговорни за учебните заведения и безопасността на децата, местната власт в Разлог, полицията и Регионалното управление по образование са започнали проверка. Според публикуваната в БНР информация, първоначалните обяснения, които шофьорът дал устно били, че бариерите са били повдредени и били спуснати, а времето, в което той преминал било далеч от времето, в което преминавал влакът.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините