BG | EN

Инспектор от Агенцията по храните в Шумен е задържан за производство на марихуана (обновена)

Снимки ОД на МВР – Шумен

В дома на 32-годишен мъж, който е ветеринарен лекар и инспектор в Агенцията по храните в Шумен, са били открити 80 кг. стебла и листа марихуана в процес на сушене, както и количество суха маса, съобщи днес пресцентърът на прокуратурата.

На специална пресконференция по темата малко по-късно в дирекцията на МВР в Шумен са изнесени и подробности по темата.

Случаят бил разкрит от криминалисти от Шумен, пиши регионалното издание „Радиан“, като цитира местната полиция. В хода на разследването полицаите намерили в имот в квартал Дивдядово близо 300 растения в различен стадий на сушене, а в землище на смядовско село са били открити още 51 засадени растения.

Работата на органите на реда по разкриване на престъплението започнала преди около 15 дни, кагот бил получен сигнал, че в къща в квартал Дивдядово се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, допълнително било съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Създадена е била организация за проверка на сигнала и така на 9 октомври около 18.40 ч. на ул. “Генчо Панайотов“ в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил Нисан „Терано“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 32-годишният К. К., във видимо неадекватно състояние.

Бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Показанията отчели 0,2 промила. Извършена му е била проверка с дръг тест, който отчел положителна на канабис проба. Заради острия мирис на марихуана било извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул. “Генчо Панайотов“ в Шумен. Там криминалистите намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис.

Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота били открити растения, поставени за сушене с височина между метър и метър и половина. Иззети са били 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса.

Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.  В хода на предприетите допълнителни мероприятия е било намерено и мястото, на което са отглеждани растенията. С помощта на следово куче, в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на село Янково е бил открит парцел от около 500 кв. метра със засадени 51 растения с различна височина и листна корона.  18 от тях били с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал лично К. К., който ги поливал и торил периодично. Някои от тях достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра.

К.К. е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Задържаният инспектор не е криминално проявен. Предстои да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините