Имот на общински съветник от БСП в Борован е бил подпален

Снимка: „Медиапул“

Недвижим имот на общински съветник от БСП в Борован е бил запален в четвъртък вечерта. Преди това той бил заплашван да не ходи на сесията на общинския съвет, на която ще се избере председател, съобщи „Медиапул„.

По думите на депутата от БСП Иван Иванов, цитирани от изданието, съветникът е „Бил заплашван или да не присъства на сесията, или да подкрепи определен кандидат, след което тази нощ е последвал палежът“.
Според казаното от Иванов, в момента е впрегнат целият репресивен държавен
апарат, включително и криминалният контингент, за да се мачкат всички неудобни на властта политици, избрани общински съветници, участвали в изборите и лица, които защитават правата на гражданите.

Днес Иванов настоя вътрешният министър да каже от трибуната на Народното събрание какви мерки се вземат за разкриване на извършителите.

„Медиапул“ припомня, че преди ден социалистите обявиха, че ще сезират евроинституции за репресии след местните избори, на които ГЕРБ отново е
водеща политическа сила, макар и със свита подкрепа. Писмото вече е изпратено до посланиците на европейските държави, ОССЕ и Съвета на Европа.
„Отново бяхме свидетели на кампания и гласуване в разрез с основните стандарти за честни и свободни избори. Отново трябваше да се борим с купен вот, корпоративен натиск и гласуване от страх“, твърдят социалистите.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че на места резултатите са били откровено фалшифицирани и е имало изкривяване на вота, а „репресиите“ срещу оддръжниците на БСП са продължили и след изборите със запориране на сметки и уволнения.

След изявлението на Нинова премиерът Бойко Борисов я призова да му „изпрати лично репресираните хора, за които говори“. „Ако се окаже, че е вярно, във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ще понесе отговорност, ако това е истина“, закани се той.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам