BG | EN

Изострена, истерична и „кална“ кандидаткметска кампания видя Варна (подкаст)

На оспорвана и интересна, но и на доста изострена, истерична и кална кандидаткметска кампания станаха свидетели варненци през последния месец. Това е коментарът на Диян Божидаров от „Сега“ по повод отминалите местни избори. „Очевидно личеше огромна непоносимост между двата лагера на конкурентите, които се явиха на балотаж. Това, което не успяхме да видим е смислен дебат по програми и приоритети. Но това рядко е налично, не само във Варна и е лукс да се надяваме да ги има“, смята Божидаров.

„Не видях класа и конкретни послания от страна на кмета на града, който беше на чело на Варна два мандата и половина. Той много свали нивото на политическото говорене. Това му изигра лоша шега и наклони везните в полза на Благомир Коцев. Нямаше го големия разговор за Варна“, коментира Надежда Алексиева от „24 часа“.

В тази кампания отново отсъстваше истинската комуникация с гражданите, смята Свилена Велчева от ЕкоВарна. Според нея встрани останаха същинските проблеми на града. Липсваха управленски програми. „Фактът, че ние като гражданска организация, изпратихме до всички кандидати няколко съществени въпроса, свързани с опазването на околната и среда на града и ни отговори само един, показва до колко е наличен диалог с гражданите и гражданските организации. Дано това да не е валидно и за бъдещото управление на града“, коментира Велчева.

Как премина кампанията за местния вот? Кой спечели и кой загуби? Какви грешки бяха допуснати от кандидатите? Какво следва от вота? Оттовор на тези и още други въпроси потърси Илиян Илиев в първия коментарен Морски подкаст, заедно с варненски журналисти.


Тази статия е създадена от „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ (ОЦОСУР) в рамките на проекта за подкрепа на независими регионални медии на Сдружение с несторанска цел „Про веритас“. Мненията, споделени в него са на ОЦОСУР и не непременно са споделени от „Про веритас“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините