BG | EN

Изграждането на сцената за откриването на Пловдив’2019 приключва днес

Шест етажната сцена на която на 12 януари в Пловдив ще бъдат открити събитията от календара на Европейска столица на културата’2019
Снимка: „Под тепето“

Изграждането на основната част от желязната конструкция на 30-метровата кула, върху която на 12 януари официално ще стартира Пловдив- Европейска столица на културата, приключи днес. Това съобщава сайтът „Под тепето“, позовавайки се на артистичният директор на откриващото събитие Свен Сьорен Байер.

Основателят на немската артистична компания „Phase7” застана пред медията, за да отговори на някои от въпросите, които летят из публичното пространство след затварянето на бул. „Цар Борис III Обединител”.

Снимка: „Под тепето“

Байер подчерта, че той и екипът му не се притесняват ако завали сняг. Повече биха ни затруднили дъжд или вятър, но така или иначе ще бъдем напълно готови навреме, допълни той. В доказателство на думите му е и вечерната проверка на Под тепето на място снощи, която установи, че монтажистите на гигантското съоръжение работят и по тъмно.

Снимка: „Под тепето“

След завършването на всички шест нива на металната конструкция ще стартира изграждането на аудио-видео частта, светлинните ефекти и декоракцията на сцената. Кулата ще бъде обвита във винил. Все още има много какво да направим, но се движим по план, заяви Свен Сьорен Байер.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините