BG | EN

Банков офис в сградата на Пътна полиция – Варна е бил обран снощи

Снимка: pixabay.com

Кражба с взлом е била извършена снощи в банков офис, разположен в сградата но Пътна полиция във Варна. За това съобщиха от Районната прокуратура града, която е започнала досъдебно производство по случая.

По информация на държавното обвинение, снощи около 1 часа след полунощ неизвестен извършител е проникнал в офиса, който се намира в сградата на полицията и е откраднал 300 лв. Проникването е задействало сигнално-охранителната техника, но извършителят е избягал, независимо от факта, че сградата на Пътна полиция е под денонощната охрана на намиращото се в същата сграда Трето районно полицейско управление в града.

След малко повече от час е извършена нова кражба с взлом, но този път на 20 хил. лв. от офиса на фирма, която се намирала в близост до сградата на „Пътна полиция“. Почеркът на това престъпление и на кражбата от банковия офис, който се помещава в КАТ, бил „подобен“.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са следи, съобщават от прокуратурата. Действията по разследването на двете взломни кражби продължават и в този момент като се проверявала версията извършителят на двете престъпления да е един и същ.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините