BG | EN

Иван Портних е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна

Кметът на Варна Иван Портних
Снимка: Община Варна

Настоящият кмет на Варна Иван Портних от ГЕРБ отново ще е кандидатурата на партията за морския град. Това обяви Бойко Борисов от курорта Албена, където присъства на откриването на конференция ,,Предизвикателства и възможности за България и Румъния в еврозоната. Регионално сътрудничество в контекста на еврозоната“.

Портних е кмет на Варна от 2013 г., като по времето на управлението му има немалко проблемни казуси. През тази година беше подновено дело, по което той е обвиняем – за замърсяване на Варненското езеро с фекални води, припомня „Дневник“.

Наскоро европейската прокуратура съобщи, че е започнала разследване на строителен проект във Варна през 2021 г. въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF). Става въпрос за изграждането на рибарското пристанище „Карантината“ във варненския квартал „Аспарухово“.

За проекта безвъзмездното европейско финансиране е в размер на 8 млн. лв. (без ДДС). Останалите близо 6 млн. лв., необходими за строителството, са за сметка на местния бюджет във Варна.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините