BG | EN

Иван Гешев обеща да провери и сделката за приватизацията на „Булгартабак“

Главният прокурор Иван Гешев пристигна в Благоевград, докато на територията му течеше акция „Респект“.

Всички приватизационни сделки, включително тази за „Булгартабак“, ще бъдат проверени, увери днес главният прокурор Иван Гешев, притиснат от журналистически въпроси в Благоевград за сделката, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Гешев уточни, че в хода на разследването ДАНС първо ще изведе „сметката“ – колко активи са продадени и колко пари са получени за тях. „Почва се с най-големите активи. Защото е ясно „Кремиковци“ какъв актив беше, а го продадоха за 1 долар“, обясни Гешев и добави: „Знам, че някой хора са притеснени, които са участвали в приватизацията на предприятия, изградени с пенсиите на много хора“.

До момента, над 15 души са задържани със заповед за 24 часа при провеждащата се специализирана полицейска акция в Благоевград. Това са лица от активния криминален контингент, които са задържани и назад във времето, и в момента се работи усилено с тях. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, малко по-рано днес, по време на посещението му в областния център.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов

По думите на Иванов, задържани са били лица от активния криминален контингент, които влияят на оперативната обстановка. Той обяви, че според информацията, с която разполагат от директора на областната дирекция, от окръжния прокурор и заместник-кмета, Благоевград е един сравнително спокоен регион.

Ивайло Иванов добави, че е направен анализ на областта преди започването на самата акция. Той определи Благоевградска област като спокойна, в сравнение с останалата част от страната.

Масираната акция на полиция и жандармерията започна рано тази сутрин.

Все още са блокирани изходите на града, проверяват се автомобили. На места в Благоевград се забелязват тежко въоражени униформени и полицейски кучета.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините