Златни накити за над 100 хил.лв. откриха митничари в шофьор на товарен камион

Снимка: пресцентър прокуратура

Митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ откриха над килограм златни накити в джобовете на шофьор на товарен автомобил. Според екпертиза, стойността им е над 100 хил. лв.

В съобщение на прокуратурата от днес се разкрива, че на 06 декемри награничен пункт Капитан Андреево е пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената такава нарушения не били констатирани, но при последвалия личен преглед на водача в джобовете на дрехите му митническите служители са открили 1263,21 грама златни накити – синджири, пръстени, медальони, колиета, обеци, закопчалки и гривни.

Според експертизата на вещото лице, цитирана от прокуратурата, откритите изделия били от 14-каратово злато и на обща стойност 101 056,80 лева.Контрабандните златни накити са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил – 43-годишен турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана за напускане пределите на България.

Разследването по случая продължава.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам