Защо автор на „За истината“ бе оклеветен от „златната флейта“ на ДПС и ГЕРБ (видео)

От всички 401 гласа, подадени за ГЕРБ в шуменското с. Вълнари по време на парламентарните избори, проведени на 4 април т.г. в 400 от бюлетините е отбелязана преференция за един кандидат – втория в листата Илтер Бейзатов. Обяснението за тази 99.9 процентова „всенародна любов“ не е трудно. Илтер е син на известния в района на Шумен, Разград и Търговище Бейзат Яхя.

Той е  бивш активист на ДПС и шеф на ловно стопанство „Паламара“, в което обичаше да отсяда премиерът Бойко Борисов. До неотдавна Яхя беше сред най-приближените на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.  Радвайки се на благоразположението му , той беше достигнал до позицията на лидер на ДПС в региона и председател на общинския съвет в с.Венец. През 2019 г. обаче синът му Илтер бе номиниран за кмет на с. Венец, което предизвика недоволството на централното ръководство на ДПС. В резултат на това бащата и синът са изключени от ДПС, но съвсем скоро след това намират нов „пристан“ – ГЕРБ.

„Доскорошните активисти на ДПС в региона в момента са най-голямата сила в ГЕРБ, разказва разследващата журналистка и автор на „За истината“ Дияна Желязкова. От общо 11 хил. преференции за ГЕРБ в областта, близо 7000 са за Бейзатов. За малко да измести водача на листата – министъра на образованието Красимир Вълчев. Цели села са гласували преференциално за него“, обяснява разследващата журналистка.

Дияна Желязкова е автор на серия от материали в сайтовете „Радиан“ и „За истината“ за „феодалното владение“ на фамилията Яхя. Публикуването им автоматично я превърна в мишена на добре познатите от практиката на ГЕРБ и ДПС кампании за оклеветяване, дискредитиране и тормоз на журналисти през медийните бухалки на двете партии. Отмъщението дойте с един и същи текст, разпространен през сайтовете „Клъстер за свободно слово“ и „Аларма“. Те са управлявани от Кристиян Кръстев, бивш говорител на ДПС, а сега по-известен като „златната флейта“ на ГЕРБ.  

Цялата история вижте във видео интервюто на Генка Шикерова с Дияна Желязкова след 23:30 мин.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам