Земеделски производител, фалшифицирал договори, за да вземе субсидия, отива на съд

Илюстративна снимка: пресцентър на прокуратурата

Земеделски производител от Габрово, представил фалшиви договори за наем към заявления за подпомагане по схеми и мерки за директни плащания с евросредства, ще бъде изправен на съд по искане на габровската окръжна прокуратура.

Обвиняемият бил регистриран като земеделски производител. В периода от 10.07.2017 г. до 05.06.2018 г. той съставил общо 10 неистински фалшиви договора за наем на земеделски земи, находящи се в землището на габровските села Гарван и Поповци. В документите той посочил, че е наемател, като лично имитирал подписите на наемодателите.

Неверните сведения за използваните от него парцели габровецът представил пред Общинска служба „Земеделие“, за да получи парични средства във вид на безвъзмездна помощ.

Средствата са били предоставяни от Европейски фонд за гарантиране в земеделието, Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и националния бюджет на Република България, посочват от прокуратурата.

от Европейски фонд за гарантиране в земеделието, Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и националния бюджет на Република България.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд-Габрово.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам