BG | EN

Зелени великденски яйца боядисаха в Благоевград в защита на Пирин

Снимка: blagoevgrad-news.com

Боядисани в зелено великденски яйца ще раздават природозащитници в Благоевград по време на 13-тия пореден протест в защита на Национален парк „Пирин“, който се провежда на Велики четвъртък.

Участниците в протеста днес ще събират подписи в подкрепа на Национален парк Пирин и ще раздават зелени великденски яйца за здраве – „за всички нас, за природата и Пирин и за здрава държавата, в която законите се спазват“, съобщи регионалното издание „Благоевград нюз“.

Протестът се провежда, защото Национален парк „Пирин“ е под заплаха, идваща от българското правителство, взело решение да отвори за строителство 48% от територията парка, посочват природозащитниците.

Протестът отново е за оттегляне на решението на правителството, както и срещу готвените промени в Закона за горите, които ще улеснят застрояването им. Хората застават и срещу корупцията на всички нива, срещу безцеремонността на олигарсите, срещу зависимите политици, които не желаят да спазват законите и позволяват да се стига до такива незаконни и абсурдни решения. Настоява се за оставките на Нено Димов като министър на околната среда и на Валери Симеонов като вицепремиер.

Освен в Благоевград протести ще се проведат и в Пловдив, и Сливен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините