От днес и личните лекари започват ваксинация срещу Covid-19 на своите пациенти

Image by Vesna Harni from Pixabay

От днес и личните лекари започват ваксинация срещу Covid-19 на своите пациенти. Има достатъчно налични ваксини, уверяват властите. Общо около 11 000 ваксини са поставени за изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал.

Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната.

В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:

– целодневно през почивните дни /събота и неделя/

– в следобедните часове на работната седмица /от понеделник до петък/

-при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове

Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.

Допълнителни въпроси относно организацията и записването за ваксиниране желаещите могат да задават към съответната РЗИ.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам