BG | EN

Здравко Димитров напуска ГЕРБ, но няма да подава оставка като кмет на Пловдив

Извънредният брифинг, на който Здравко Димитров (в средата) обяви, че напуска ГЕРБ, но не и кметския пост в Пловдив
Снимка: Под тепето

Кметът на Пловдив Здравко Димитров няма да подава оставка както поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но напуска партията. Това съобщи самият той на извънреден брифинг днес.

На обвинението на Борисов, че е закъсал с плащането на членския си внос, Димитров обясни: „идва едно момче и аз му давам парите. Последния път -1000 лева. Откъде да знам за колко време стигат, не ги гледам тези работи. Ако става дума за 200 лева, да ми се обади ще ги платя, каза той. Аз кога съм имал подкрепата на съветниците от ГЕРБ?! Никога. Тотев (Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, бел. ред.) си ги избира общинските съветници, той си ги реди в листите. Аз тогава исках да имам мои хора в листите, те -не. Моя е грешката за това.“

Димитров каза също, че все още не е разговарял с представители на общинския съвет, и не е търсил подкрепата им. В администрацията му обаче щяло да има „оптимизация“.

На въпрос на изданието „Под тепето“ дали заместникът му Пламен Райчев ще даде оставка и дали промяната на структурата на община Пловдив е свързана с уволнение на заместник-кмета Пламен Панов, като единствен член на ГЕРБ в кабинета му, Здравко Димитров отвърна с „Ще видим„.

Според Димитров, за да се стигне до сваляне на доверието на Борисов от него е виновен председателят на местната структура на партията Иван Тотев. „Тотев е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Той е правил регулярни среши с тях да ги настройва“, каза още кметът на Бургас.

Той разбрал за исканата оставка от журналисти, които му се обадили за коментар. Не бил поканен и на сбирката на актива на ГЕРБ в х-л „Империал“, където Борисов обяви, че сваля доверието си от него и, че това не се случва за пръв път.

Димитров сподели, че искането на Борисов е било като гръм от ясно небе и допълни, че все още не е разговарял с него след това.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините