За три месеца “ВиК“ – Смолян спира да засича водомерите заради коронавируса

„ВиК“ ЕООД – Смолян предприе мерки срещу коронавируса – COVID-19. От този месец инкасаторите няма да влизат в домовете и преустановяват засичането на водомерите на всички потребители на територията на община Смолян.

На всички потребители за месеците март, април и май ще се начислява служебна консумация на вода на база на предходен месец, посочват от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД.

Който не е съгласен със служебното начисляване, може да подаде показанията си на e-mail или да се обади на телефона, като е необходимо да се посочи клиентски номер и местоположението на водомерите (кухня, баня).

Редица други оператори в страната предприеха същите мерки, като обявиха, че преустановяват обхода на инкасатори по домовете за визуално отчитане на всички водомери по домове, фирми и етажна обственост.

Потребеното количество вода ще се определя на база средно месечна консумация от предходен период, съобщиха днес и от ВиК-Варна. Водоснабдителното дружество във Варна обяви, че предвидените мерки ще бъдат в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса. Дадена е възможност и за самоотчет: по телефон, SMS, чрез Viber и други мобилни приложения, по електронен път – чрез сайта на ВиК-оператора.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам