BG | EN

За двадесетия рожден ден на сина си семейство подари кувьоз на болницата, в която е роден

Илюстративна снимка: pixabay.com

Бургаско семейство отбеляза рождения ден на 20 годишния си син като стана дарител на Отделението по неонатология на болницата в града, съобщи БНР

Гергана и Николай Господинови са подарили на отделението нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване. Дарението е направено по повод двадесетия рожден ден на сина им, роден в същата болница. „Беше в кувьоз. Знаем колко е важно лекарите да имат добра апаратура и ще се радваме, ако нашето дарение помогне на много недоносени бебета да се приберат вкъщи при родителите си“, разказва Гергана Господинова, цитирана от БНР. Семейството посетило отделението с малката си дъщеря Мария. Рожденикът Николай е студент в Англия.

Пред БНР началникът на неонатологичното отделение Стилияна Томова казва, че за последните три години това е четвъртият кувьоз, който болницата получава от дарители. „Нашите деца наистина имат нужда от висококачествени грижи и прецизна апаратура, за да могат да оцелеят и да се развиват без риск от увреждания. Радвам се, че все повече хора стават дарители на отделението и ни помагат“,е обаснила тя.

Дареният от семейство Господинови кувьоз вече е пуснат в експлоатация. Той е снабден със сензори за температура и влажност, за да осигури на недоносените бебета среда, от която те най-много се нуждаят в първите минути от живота им. Има и теглилка, за да се следи теглото на детето директно в кувьоза.

Николай и Гергана Господинови са от Бургас. Имат дружество за недвижими имоти. В бургаската болница са родени и двете им деца.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините