BG | EN

Затворници отиват на съд за кражба в затвора

Снимка: пресцентър прокуратура

Районна прокуратура – Левски е внесла в съда обвинителен акт срещу двама лишени от свобода за извършена кражба в затвора.

Обвинението срещу Р. В. и Д. Д. е за това, че на 21.03.2018 г. в Затвора – Белене от килия, при условията на опасен рецидив и в съучастие, чрез повреждане  на преграда, здраво направена за защита на имот – вратичка на метален шкаф, отнели чужди движими вещи – 52 кутии цигари „Карелия“ на обща стойност 260 лв., от владението и собственост на лишен от свобода– изтърпяващ наказание в Затвора- Белене, с намерение противозаконно да ги присвоят. Това, според прокуратурата, представлява престъпление по  чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр.чл.29, вр. чл.20 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми и пострадалият били лишени от свобода и изтърпявали наказанието си в една затворническа група. На 21.03.2018 г. пострадалият бил отведен по повод съдебно дело, а другите лишени от свобода отишли на работа. Обвиняемите знаели, че пострадалият държал цигари в металното си шкафчето с катинар и тъй като нямали пари, за да си закупят цигари, решили да ги откраднат. Отишли до шкафчето, леко огънали вратичката и през отвора извадили цигарите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините