BG | EN

Затворник, излежаващ шеста присъда, избягал от пловдивска болница

Снимка: podtepeto.com

Наказан с лишаване от свобода, който излежавал присъда в затвора в Пловдив, е изчезнал в сряда по обяд от болница в Пловдив. За поредното бягство на затворник съобщава БНТ, позовавайки се на директора на затвора в Пловдив Божил Иванов.

Затворникът е изчезнал от пловдивската университетска болница „Свети Георги“, а липсата му била установена след визитация. По информация на БТВ, избягалият излежавал шеста присъда. Той бил осъден за кражба на година и шест месеца и му оставали 4 месеца, докато излезе на свобода.

Затворникът бил настанен в болницата за извършване на медицински манипулации, постъпил в здравното заведение преди няколко дни. Бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана. Според информация на НОВА ТВ, става дума за 59-годишния Младен Младенов.

Румяна Калеева от районната прокуратура, цитирана от БТВ посочва, че са проверени всички места, където затворникът можело да се укрие – семейство и приятели.

Заради бягството може да му бъде наложено ново наказание – до 3 години затвор.

Това е пореден подобен случай в Пловдив за последните няколко месеца.

Преди седмици арестант избяга през прозореца на тоалетна в Районното полицейско управление в града. Два дни по-късно той се предаде сам в Окръжна прокуратура – Монтана.

В официално съобщение днес по повод избягалия затворник, пресцентърът на прокуратурата информира: 

Района прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягство на затворник – престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 11 юли 2018 г., лишеният от свобода М.М., на 59 г., след 8,40 часа, е напуснал болница в гр. Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не е бил изписан от там. М.М. е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата.

Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на М.М.

Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс е до три години лишаване от свобода. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините