BG | EN

Полиция охранява ромските квартали в Русе след „разходка“ на маскирани мотоциклетисти

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Засилено полицейско присъствие има в ромските квартали на Русе „Тракцията“ и „Селеметя“. През изминалата нощ там не е имало конфликти, въпреки всичко се предприемат превантивни мерки, е обявил тази сутрин старши комисар Теодор Атанасов, директор на Областната дирекция на МВР в Русе, цитиран от БНР. По думите му през изминалата нощ не е имало задържани лица, но и в двете ромски махали полицейското присъствие е било засилено. Не са постъпвали сигнали за инциденти, нарушения на обществения ред и извършени престъпления.

През деня ще продължи засиленото полицейско присъствие. В Русе са пристигнали сили и средства на Дирекция „Жандармерия“, които да се включат в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред, става ясно още от думите на Теодор Атанасов. Проведени са били разговори с неформалните лидери на мотоклубовете и етническите общности за намаляване на напрежението и избягване на провокации.

Нова телевизия показа в свой репортаж как маскирани младежи с мотоциклети са влезли вчера в ромската махала в Русе, където живее Северин Красимиров, заподозрян в убийството на журналистката Виктория Маринова. След като форсираха мотоциклетите пред къщата на Северин те заявиха пред репортер на телевизията, че са дошли на „разходка“. Заради предизвиканото напрежение в квартала полицейски патрули са охранявали махалата през цялата нощ.

“Обстановката е спокойна, ситуацията е овладяна и няма излишна провокация, каза днес Теодор Атанасов. Няма задържани лица. Към момента има засилено полицейско присъствие в два ромски квартала в Русе“.

Опелото на Виктория Маринова ще бъде днес в храм „Света троица“ в града.

Днес се очаква и решението на съда в Германия, с което трябва да бъде разрешено връщането в България на заподозрения за убийството Северин Красимиров.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините