BG | EN

Заради липса на достатъчно локомотиви БДЖ отменя влакове

Снимка: БНР-Бургас

Заради липса на достатъчно локомотиви влакът от Бургас за Карнобат, тръгващ в 16.50 ч., е отменян няколко пъти през последните дни. Това обясниха от БДЖ. От там уточниха, че става въпрос за датите 22, 23 и 27 август, както и на 10, 11, 13 септември.

Атанас Стоянов от Айтос, който пътува всеки ден по това направление, сигнализира за проблема. През последните дни той забелязва, че информацията за отменянето на линията се пуска в последния момент. „В приложението на БДЖ до последния момент стои „влак 16.50 ще пътува“. Минути преди да дойде влакът тази информация изчезва“, обясни той.

От БДЖ посочиха, че при възникване на аварийни ремонти дружеството изпитва затрудения за осигуряването на локомотиви и затова се налага отмяната на някои влакове.

Друг проблем се оказва, че БДЖ не е осигурило за пътниците алтернативен маршрут. „Знаейки, че няма да го има този влак в 16.50 ч., щях да се кача на експресния в 16.30 ч. и да се прибера в Айтос. За съжаление, това не е единичен случай“, обясни Стоянов. Той допълни, че това до голяма степен затруднява ежедневието му. „На 67 години съм. Не може до последно да ми казват, че ще има влак. Имам 90-годишна майка, която е сама и е съвсем не здрава в Айтос. Тя ме чака да се прибера. Как да й обясня, че закъснявам с един час? Тя не може да върви самостоятелно“, посочи Стоянов.

От БДЖ посочват, че отмяната точно на този влак е свързана с това, че след него по разписание в 17:50 ч. има друг по същия маршрут. Поради тази причина не е осигурен и автобус. Относно това какви мерки ще бъдат предприети за отстраняването на проблема, от дружеството посочват, че в момента се подготвят процерури за поръчки на нов подвижен състав, както и в ход са такива за извършване на ремонти. В локомотивните депа на дружеството също се извършват ремонти, но те са с ограничени възможности и не могат да поемат целия процес по наваксване на забавената ремонтна програма през годините.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините