BG | EN

Започна разследване за смъртта на ловец, затиснат от свлачище, в с. Долен

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян е започнало разследване по досъдебно производство за смъртта на 62 годишния Красимир Боюклиев, затиснат от свлекли се земни маси в златоградското с. Долен. За това съобщи Пресцентърът на Апелативна прокуратура в Пловдив

На 2 декември т.г., около 16 ч., в Ловен дом на местната ловна дружина, осем ловци бяха затиснати от свлякла се земна маса от близкия скат. Тя е разрушила две от стените на ловната хижа и се е стоварила върху лек автомобил. В резултат от нанесените травми Боюклиев е починал, а останалите двама бяха настанени в болница с различни наранявания, но без опасност за живота.

Ловната хижа в с. Долен, разрушена от свлачище
Снимка: „Отзвук“

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, но поради изключително тежките метеорологични условия и опасност за живота и здравето на лицата, извършващи процесуалните действия, огледът е прекратен до нормализиране на обстановката.

По делото е извършена аутопсия на загиналия като предстои и назначаването на комплексна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да установи, дали са спазени техническите  предписания  при реализирането на строежа на ловния дом.

Предстоят разпити на свидетели и събирането на писмени доказателства за статута на сградата, като в случай, че тя се окаже незаконна, ще бъдат уведомени съответните компетентни органи за предприемане на действия по компетентност, съобщават още от Пресцентър на Апелативна прокуратура в Пловдив

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините