Започна проверка как басейн в скалите на Синеморец е останал невидим за властите

Изображение: Google maps

Голям басейн, вграден в скалите край морето в местността „Поляните“, намираща се в землището на с.Синеморец, са открили при проверка служители на Областната управа в Бургас. Басейнът се намира непосредствено до морето.

Съоръжението е открито случайно при проверка за незаконно строителство на територията на цялата област. Проверяващите са установили, че частен имот прегражда пътя до скалите, където е вграден басейна. Достъпът на държавните служители е бил възпрепятстван от собственика на имота.

Областният управител Мария Нейкова е изпратила писмо до кмета на Царево Георги Лапчев с искане за информация как е допуснато това строителство. По настояване на проф. Нейкова в момента се проверява кой е разрешил да се дълбаят скалите, за да има басейн в тях. Според нея басейнът е незаконен и ще бъде премахнат.

След новината Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира и разпореди проверка, която трябва да установи дали има незаконно строителство, съобщиха от държавното обвинение.

Тя трябва да бъде извършена от кмета на общ. Царево в срок от 30 дни.

След приключване на проверовъчните действия материалите трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура-Бургас, който да предприеме последващи действия.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам