BG | EN

Започва разследването на инцидента с катастрофиралия самолет в Шумен

Снимка: пресцентър – прокуратура

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен днес започва оглед на местопроизшествието където вчера  при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен самолет „Пайпер“ с двама души на борда е претърпял инцидент. В огледа ще участват експерти от Дирекцията за разследване на произшествия във въздушния, водния и жп транспорт към Министерството на транспорта. Разследването на причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент, е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Шумен, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 19,20 часа вчера, при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен самолет „Пайпер“, с 2 двигателя, се е ударил в дърво в овощна градина в района на Пети километър.

При катастрофата са пострадали пилотът – 62-годишният Валери Д., и синът му – 27-годишният Александър. Двамата мъже са настанени в болница.

След получения сигнал за произшествието с частния самолет, прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен е образувал досъдебно производство. То се води по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи, допълват от прокуратурата.

До пристигането на експертите от Министерството на транспорта местопроизшествието е било запазено от служители на МВР в Шумен.

Действията по разследването продължават.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините