BG | EN

Започва проверка на болницата, в която пациентка беше забравена в скенер

Илюстративна снимка: pixabay.com

Районната здравна каса във Велико Търново ще провери общинската болница в Павликени, където пациентка е била забравена с часове в скенера и била обявена за издирване от полицията. За случая е сезирана и прокуратурата, предаде БНР.

Случаят е от 7 октомври т.г. По информация на кореспондента на националното радио в района, 70-годишна пациентка е била забравена от рентгенова лаборантка на павликенската болница. Жената останала заключена в скенера 6 часа. През това време близките й започват да я издирват. Медиците и близките на пациентката сигнализирали в полицията, където жената е била обявена за издирване. Пред БНР управителят на болницата в Павликени д-р Ренета Кръстева определя като нелеп инцидент случилото се и допълва:

„Рентгеновата лаборантка каза, че я е забравила. Наказах я. Немарливостта на една жена да се съсипва всичко на мен ми е обидно и болно“.

Рентгеновата лаборантка е наказана със забележка и глоба от 50 лева.

Близките на забравената в скенера жена са заявили, че ще съдят болницата, а пациентката е напуснала и е продължила лечението си в друга болница.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините