BG | EN

Започва нова проверка за разходването на парите за строителството на спортната зала в Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Държавното обвинение отново се заема със случая с пловдивдския Колодрум. Преписката за начина на разходването на средства при строителството на спортната зала е върната на Окръжна прокуратура- Пловдив с решение на Върховна касационна прокуратура (ВКП) от май тази година. Новината е била съобщена след питане на народния представител и бивш кмет Славчо Атанасов до Сотир Цацаров, което Атанасов анонсирал през март, става ясно от информация, публикувана в регионалното издание „Под тепето“.

В писмо до депутата главният прокурор отговарил, че е разпоредил повторна проверка. Това е станало, след като Цацаров се е запознал с доклада Държавната агенция за държавен финансов контрол от 2015г. Според Атанасов, в доклада са били констатирани 22 нарушения при строителството на залата.

Сотир Цацаров е разпоредил служебна проверка на база питането на Атанасов, като тя приключва със заключение, че прокурорските актове по две проверки от 2013 и 2015 г. са необосновани и не почиват на цялостен анализ. Поради това 40-те тома материали се връщат за ново разглеждане в Пловдив, допълва „Под тепето“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините