BG | EN

Замърсяване на въздуха в Благоевград заради пожара край Кочериново

Снимка: blagoevgrad-news.com

Опасни стойности и силно замърсяване на въздуха за Благоевград показват камерите на airBG.info тази сутрин. Причината е запаленото сметище край Кочериново, пише регионалното издание „Благоевград нюз“.

Трети пореден ден жителите на градовете и селата по средното течение на река Струма дишат канцерогенни вещества, тъй като основното, което гори запаленото сметище край Кочериново са пластмаси, допълва изданието.

До края на седмицата вятърът ще е от север и североизток, което означава, че димът ще обгазява града още няколко дни с високотоксична пепел, диоксини, фурани, азотни оксиди, арсен и други, пише още „Благовград нюз“.

Сметището на община Кочериново се намира край кръговото кръстовище на автомагистрала „Струма“, при разклона за село Бараково и Рилския манастир. Пожарът на сметището се случва за пореден път, казват местни хора, цитирани от Българската телеграфна агенция.

Предполага се, че причината за пожара, възникнал късно в събота, потушен, но възпламенил се отново на следващата сутрин, е самозапалване.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините