BG | EN

Зам.-министър Лъчезар Борисов: Индустриална зона в Стара Загора ще привлече инвестиции

Снимка: Министерство на икономиката

Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличане на качествени инвестиции в региона. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който участва в дискусия „Да! На българската икономика“ за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и бизнеса.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за изграждане на Индустриална зона в Стара Загора, както и гарантирането в дългосрочен план на квалифицирана работна ръка.

Според зам.-министър Борисовмакроикономическите показатели в странатани са много добри, като България е на 4- то място по ръст на БВП и 5- то по експрт в ЕС. По думите му има висок ръст на икономиката, намаляване на безработицата и растеж на заплатите. Той допълни, че Стара Загора е сред лидерите по БВП и един от регионите с най- голям потенциал от гледна точка на инфраструктура и кадри. „Стара Загора е лидер в преработващата промишленост с традиции в машиностроенето, но има голям потенциал за развитие на високотехнологични, модерни предприятия, които до задържат младите хора в областта и допълни, че може да се превърне и в логистичен хъб. Борисов посочи, че в Стара Загора общият брой заети за третото тримесечие на настоящата година по данни на НСИ са 148.7 хил, с 27 хил. повече спрямо същия период на 2016г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините