BG | EN

Заместник-кмет на София подаде оставка след като е повикан в прокуратурата като обвиняем

Снимка: скрийншот НОВА ТВ (архив)

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка, съобщиха столични медии, като се позовават на негово изказване по време на извънреден брифинг в Столичната община днес. Самият Крусев е посочил като повод за оставката си, факта, че е бил призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата.

В края на октомври държавното обвинение започна проверка заради появилите се в медиите информации за нарушения на Закона за обществените поръчки при осъществяването на този проект. За изпълнител на ремонта е била избрана фирмата „Джи пи груп“.

Сигнал за нередности по проекта бе изпратен до Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, а кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка по случая. Представители на неправителствената организация „Спаси София” тогава обявиха пред медиите, че Столичната община е променила проекта за ремонта в крачка и така е нарушила Закона за обществените поръчки. Затова от организацията изпратили сигнали за нередности до ОЛАФ и до българските власти.

Крусев е назначен на поста през 2016 г., когато предвишественикът му Любомир Христов подаде оставка след репортаж на „Нова телевизия“ за обществена поръчка за ремонти на спирки на градския транспорт, припомня „Дневник“.

„Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата“, е казал днес пред журналисти Крусев, цитиран от агенция „Фокус“. Попитан дали оставката му ще бъде приета, зам.кметът е отговорил, че може да коментира само своите действия. Евгени Крусев все още нямал информация в какво точно е обвинен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините