BG | EN

Заместник-кметът по строителство на Пловдив видя политически мотиви в исканата му оставка

Заместник-кметът по строителство и инвестиции на Пловдив Пламен Райчев (първият вдясно)
Снимка: „Под тепето“, архив

Заместник-кметът по строителство и инвестиции на Пловдив Пламен Райчев определи на пресконференция днес исканата му от районните кметове на града оставка като изключително неприятна ситуация в личен план и посочи, че не намира обяснение освен политическо. 

Поводът за днешната пресконференция на Райчев беше провела се вчера среща с медиите, на която районни кметове, всички от ГЕРБ, обявиха, че искат оставката на Райчев (който също преставлява партията на Борисов) заради транспортния хаос, предизвикан от уличните ремонти.

Днес Райчев посочи, че явно има конфликт в партията, но няма логично обяснение.

Нито един от районните кметове не дойде на срещата, на която Райчев ги е поканил. Той се е обърна към тях, за да обсъдят ситуацията с ремонтите на улици и булеварди в града.

„Надявах се днес да дойдат, а не да си комуникираме чрез медиите- това говори за политическа незрялост. Очевидно не съм любимото дете на пловдивския офис на партията. Ако греша, моля да бъда извинен- не съм съвършен. ”, заяви Райчев по повод несъстоялата се среща.

Вчера и самите кметове признаха, че се обръщат към медиите без да обсъдят преди това проблемите си с местната администрация, чийто представител е Райчев. Не са коментирали темата и с кмета на града Здравко Димитров – издигнат за кмет от ГЕРБ.

Днес Пламен Райчев каза, че е получил абсолютна подкрепа от кмета Здравко Димитров и му благодари, че той го е определил като най – работещият заместник-кмет на града.

По повод обвиненията за предизвикан от него строително-транспортен хаос в града, Райчев заяви, че още в началото на мандата е казал, че в следващите 4 години целият Пловдив ще бъде разкопан. В момента общината реализира проекти за близо 400 млн. лв. и всеки път се извиняваме на гражданите за създадените неудобства, допълни зам.-кмета.

Що се отнася до исканата оставка, Райчев потвърди думите си от вчера, че е назначен от кмета и в момента, в който той му поиска оставката, тя му е в джоба.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините