BG | EN

Заместник-директорът на Гранична полиция Деян Моллов е подал оставка

След преследване вчера автобус с нелегални имигранти блъсна полицейски автомобил причинявайки смъртта на двамата полицаи в колата.
Снимка: Скрийншот от видео на БНР

Заместник-директорът на Гранична полиция Деян Моллов е подал оставка, предаде БНР.

Оставката е подадена още вчера.

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев поиска оставката на Моллов заради несправяне с мигрантския натиск след трагичния случай в Бургас, при който загинаха двама полицаи.

За мен основна причина за инцидента в Бургас е недокрай прецизното изпълнение на функциите на „Гранична полиция“. Не органите на полицията в Бургас е трябвало да пресрещнат автобус с 47 мигранти, а тези лица е трябвало да бъдат спрени да не преминат държавната ни граница. Това каза вчера на пресконференция в Бургас министърът на вътрешните работи.

Още когато стъпих в длъжност, стана една рокада, тя не се коментираше много, но директорът на „Гранична полиция“ беше преместен като заместник-директор с една основна цел – да се занимава със спирането на мигрантския натиск, който ние идентифицирахме като много сериозен проблем. Тъй като имаше нужните компетенции и опит, аз много вярвах, че той ще се справи с тази задача. И той пое този ангажимент. Тъй като за мен тази задача не е изпълнена, очаквам до края на деня Деян Моллов да подаде оставката си, допълни Демерджиев. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините