Заледяването на пътя в Пампорово е причинено от чували с пясък, натъпкани в шахта

Снимки: принтскрийн видео на „Отзвук“

Шахтата в курорта Пампорово, където постоянно извираща вода превърна пътя в ледена пързалка и стана причина за затварянето му, е запушена умишлено. Това са съмненията на служителите, които работят по отстраняването на проблема. По тази причина вероятно и областният управител на Смолян ще сезира прокуратурата за случая.

В репортаж от мястото на събитието, регионалното издание „Отзвук” показа служители на Община Чепеларе и пристигналата на място специализирана техника, които вече четири дни се борят с отпушването. Вчера от шахтата е бил изваден един чувал с пясък, а служителите смятат, че вътре има поне още три. „Не знаем до къде е проблемът, дали е само до тази шахта и дали няма да е запушено и нагоре. Надяваме се до два дни да приключим и тази вода да спре”, казва пред камерата на „Отзвук“ Атанас Дзивков – служител на Община Чепеларе. Той е на мнение, че за случилото се трябва да се потърси отговорност. Дължината на канализацията, която трябва да се изчисти е 70 метра. Тръбите са на дълбочина 4 метра.

Един от извадените от работниците чували с пясък

Проблемът с шахтата, намираща се преди 12%-вия наклон, се появи в неделя. Постоянно извиращата вода превърна пътя в ледена пързалка, по която закъсваха десетки автомобили. В понеделник бе взето решение да се затвори изцяло трасето и трафикът бе отбит през Рожен. На помощ пристигна специализирана техника, която започна да отпушва шахтата. От сряда пътят е отворен, но само в едното платно. На него са се образували ледени коловози, по които движението е изключително трудно, допълва смолянското издание.

По думите на областният управител Недялко Славов разходите по отстраняване на проблема най-вероятно ще се бъдат поети от областно пътно управление и агенция „Пътна инфраструктура“.

Пред „Отзвук“ Недялко Славов коментира: „Крайно немърливо и безотговорно поведение на някой, който умишлено е запушил канализацията с предварително приготвени чували с пясък. Не мога да кажа дали е саботаж или немърливост. Твърде вероятно е да сезирам прокуратурата”. .

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам