BG | EN

Журналисти от Казанлък и Стара Загора излязоха на протест

Снимка: принтскрийн БТВ

Журналисти от Казанлък и  Стара Загора излязоха на протест заради изказване на председателя на общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, който обвини националните и местни медии в уронване престижа на Казанлък с разпространяването на информацията за масовия бой на роми в центъра на града на 17 септември. 

На 17 септември след откриването на учебната година, в центъра на Казанлък започнал масов бой заради девойка. Пострадали не е имало, но този инцидент притеснил жителите на Казанлък, стана ясно от информациите на местни и централни медии.

Официалната реакция от институциите за случилото се в центъра на Казанлък, дойде едва вчера, припомня БТВ: „Става въпрос за чисто хулиганство. Не е допустимо в центъра на град Казанлък да се случват такива инциденти”, коментира комисар Георги Хаджиев, директор ОД МВР – Стара Загора.

В същото време, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов обвини журналистите, че са се продали „за няколко сребърника“, като са дали гласност на масовия побой на централния площад в града и по този начин журналистите разваляли имиджа на Казанлък.

След изказването на Златанов, снощи журналистите направиха пред общината молебен за свободното слово.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините