Журналистите от Радио Пловдив прекратиха протеста си

Снимка: Радио Пловдив

Журналистите от Радио Пловдив обявиха, че спират протеста си след обещание на новия генерален директор на БНР за достойно заплащане. Радио Пловдив дава шанс на новия директор да изпълни поетите към екипа ангажименти, написаха журналистите от пловдивското радио в сайта.

На среща с екипа на Радио Пловдив новият генерален директор на Българското национално радио Андон Балтаков е поел ангажимент в рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР да бъдат увеличени.

Протестът на хората, работещи в Радио Пловдив, продължи повече от два месеца и бе породен от полученото от екипа най-ниско допълнително материално стимулиране в системата и финансовите дисбаланси в нея.

Андон Балтаков се е съграсил, че исканията и протестът на Радио Пловдив са справедливи и е поел ангажимент екипът на медията повече да не изпада в подобна ситуация. Той е потвърдил също, че в системата има финансови дисбаланси и проблеми, трупани в годините и е обещал, че през следващите месеци те ще бъдат коригирани. 

По думите му, цитирани от Радио Пловдив, въпреки финансовия дефицит от 5,5 милиона лева, в БНР има възможност за вътрешно преструктуриране на финансите и увеличение на трудовите възнаграждения. 

След разговорите и срещите на генералния директор с творческите и административни екипи в Радио Пловдив, Общото събрание на радиото е решило да прекрати символичния протест като спре излъчването на песента Let it Be и да даде шанс концепцията на новия ръководител в следващите месеци да заработи. 

Журналистите благодариха на своите слушатели и приятели за подкрепата и разбирането.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам