Жители на община Царево протестират срещу промяна на статут на терен в Синеморец

Снимка: Фейсбук /Група „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг!“

Жители от община Царево са притеснени, че още един терен в Синеморец ще бъде застроен. Повод е докладна записка, която предвижда пробразуването на терен в населеното място, предназначен за спорт, в такъв „за засторяване“.  Предложението ще бъде гласувано днес на сесия на Общинския съвет в Царево. Преди това, от 8.30 ч. хората ще излязат на протест.

Теренът от около 10 дка е публична общинска собственост и до този момент е отреден за спортна дейност. Хората са притеснени, че статутът ще бъде променен „за застрояване“, впоследствие разделен на 14 парцела и продаден на частни собственици.

Снимка: Фейсбук/ „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“

„Пред терена има само земедеслски земи и има уникална гледка към морето. Не е точно на брега, на първа линия, но има гледка към морето. Скандалното е, че това е единственият имот, който е общинска собственост, предназначен за спортни дейности в селото. Общината стига до там, че да го раздели на 14 нови имота и след това на всички е ясно какво следва“, обясни Борислав Борисов от фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг!“.

Той допълни, че и много местни хора от Синеморец са притеснени. „Вече започнаха и местните хора, които имат имоти там да се възмущават, защото не може да се продължава по този начин и на тях им е ясно, че новите бетонни комплекси и хотели, които предстоят да се изградят, ще повлияе на техния бизнес. Гостите им са предимно хора, които посещават мястото именно заради уникалната природа, която е там“, поясни Борисов.

В момента се провежда и подписка в Синеморец против преобразуването на терена. Досега в нея са се включили около 100 души.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам