BG | EN

Жители на Златоград протестираха срещу присъдата на шофьор, убил дете на тротоара

Снимка: „Отзвук“

Жители на Златоград се събраха снощи на протестно бдение срещу присъдата от 3 години затвор за смъртта на 13-годишния Митко Крушков, прегазен преди 2 години на тротоар.

Хората застанаха на мястото където загина детето през лятото на 2018 г., запалиха свещи и поднесоха цветя.

„Какво друго ни остава да направим. Тази присъда е смешна“, каза пред регионалното издание „Отзвук“ бащата на Митко Данчо Крушков. Родителите ще обжалват наказанието.

„Много е тежко, подиграват се с такива като нас. Всеки ден измират невинни хора и на извършителите им се разминава. Не разбирам – как се дава за убийство три години. Участъкът, където стана катастрофата е обезопасен – има надигната пешеходна пътека, има парапет и  знак. Той откъсна знака, откъсна и парапета. Ударът при Митко е бил с 91 км/час“, през сълзи на очи допълни бащата.

В началото на миналата седмица Окръжният съд в Смолян постанови присъда от три години затвор и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години за 57-годишния шофьор на микробуса Любен Уйчев. Подсъдимият се призна за виновен и призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, заради което наказанието му бе редуцирано с една трета.

„Ще протестирам присъдата“, е заявил окръжният прокурор Тодор Деянов.

В Златоград е стартирала и петиция с подписка, с която ще настояват пред Апелативния съд в Пловдив за по-строго наказание.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините