BG | EN

Жители на доспатско село съдят Общината заради необезопасен парапет

Снимка: pixabay.com

Баща и син съдят Община Доспат заради претърпените от тях болки и страдания след падане от необезопасен парапет в пропаст. Инцидентът, който едва не коствал живота на двамата мъже, станал на 24 ноември 2017 година в село Чавдар. 

Веселин Локов (64 г.) и синът му Светлозар (40 г.) и до днес търпят последствията от падането, пише регионалното издание „Отзвук“. Около 21,30 часа вечерта двамата вървели от центъра на селото към дома си. Решили да спрат да изпушат по една цигара и след като Веселин се подпрял леко на парапета двамата със сина му полетели надолу от подпората стена в пропастта, разказал потърпевшият пред „Отзвук“. Бащата и синът паднали от 4 метра височина, като се търкаляли надолу и се спрели до складирани дърва. „Оказа се, че парапетът не е бил закрепен и заварен, а опрян на дървен кол, който с времето изгнил. При падането сме загубили съзнание. Нищо не помним. После ни разказаха, че е идвала линейка и са ни вадили от пропастта. След нас вървяла племенницата. Тя ни изгубила от поглед и разбрала, че нещо е станало с нас, и потърсила помощ“, разказал още бащата, цитиран от изданието.

Веселин и Светлозар веднага били транспортирани в болницата в Смолян. 64-годишният мъж имал счупвания на гръдни прешлени и ребра, кръвонасядания и охлузвания, а синът счупване на лявата подбедрица, гръден прешлен, охлузвания. Двамата лежали в Отделението по ортопедия и тъй като нямали възможност да плащат на 11-тия ден ги изписали и се прибрали в дома си.

„Нито след инцидента, нито по-късно от Община Доспат не се поинтересуваха какво е станало с нас. Кметът изобщо не се поинтересува от нас. След като сме паднали, на другия ден оправили уличното осветление, което тогава не работеше, а на мястото на железния парапет поставили мантинела“, посочил още Веселин Локов, който девет месеца след инцидента още е трудноподвижен. Разказал, че счупеният прешлен го боли, схваща му се гърба и левия крак, а синът му все още ходи по болници заради счупения му крак. Раната се възпалявала и ще му предстои нова операция и поставяне на нов пирон. Близките на Светлозар се надяват да не се наложи ампутация на крайника.

Искът, който бащата предявил срещу Община Доспат е за 70 хил. лева, а на сина за 150 хил. лева.

Делото предстои да се разглежда от Смолянския окръжен съд.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините