Жители на добричко село затварят път заради безводие (допълнена)

Снимка: pixabay.com

Жителите на добричкото село Стожер ще спрат днес движението на пътя Добрич – Варна в рамките на планирания протест срещу системната липса на вода в населеното място.

„С всеки изминат ден нещата стават все по-зле и това вече ни кара да излизаме на протест, да търсим подкрепа от държавата. Проблемът ние не можем да кажем какъв е. ВиК твърди, че има вода. Срещите си останаха само срещи, приказки, а никакви действия и факти няма налице“, заявява пред БНР кметът на селото Илко Митков.

Водоподаването в населеното място е нарушено от няколко месеца.

През последните месеци са били проведени редица срещи между местната власт и представители на ВиК дружеството, набелязани са конкретни действия за предотвратяване на проблемите с водоснабдяването, но до този момент няма резултати, обясняват протестиращите.

С многократно пресичане на пешеходната пътека в центъра на селото, местните жители изразиха недоволството си.

Снимка: принтскрийн от видео на живо

„Селото е подложено на геноцид!“, заявяват протестиращите. Хора с малки деца твърдят, че се налага да купуват вода за пиене, пране, миене и че се притесняват не само от финансовата страна на въпроса, но и от зарази. „Водата теква за 5 минути – не може да напълниш една бутилка вода и тя не е годна.“, посочва жител на селото.

Хората са се отказали да използват перални и съдомиялни, защото уредите горят.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам